Mano firminis buolių pyragas, senas, geras, nuo mokyklos laikų...
8 šaukštai cukraus
6 kiaušiniai
10 šaukštų miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
6 šaukštai pieno
500 g. obuolių
Prieš pradedant ruošti tešlą pasiruošiame obuolius. Nulupame obuolius ir supjaustome skiltelėmis.
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, tada dėti po vieną kiaušinio trynį ir po vieną šaukštą pieno, gerai išmaišyti, ir taip viską kartojam, kol išmaišome iki vientisos masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, įmaišyti į tešlos masę. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Kepimo forma išklojame kepimo popieriumi arba ištepame sviestu ir supilame į formą tešlą. Apdedame obuolių skiltelėmis, pabarstome cukrumi ir cinamonu.
Kepame 200 C, apie 40 min.
Skanaus...
Kepame 200 C, apie 40 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą