Nuostabaus skonio, greitas, paprastas su daug daug cinamono Estiškas kringelis. Kai pirmą kartą jį pamačiau, tai norėjau pabandyti dėl neįprastos formos, bet kai pabandžiau, tai tapo vienas iš mėgstamiausių kepinių mano virtuvėje...
120 ml šilto pieno
2 v. š. cukraus
1 kiaušinis
30 g margarino
11 g sausų mielių
300 g miltų
Aptepimui:
50 g margarino (dėjau 80 g.)
3 v. š. cukraus
1 v. š. cinamono
1 v. š. sezamo sėklų
Į šiltą pieną suberkite cukrų ir mieles, leiskite šiek tiek pastovėti.
Miltus persijokite su druska, po to įmaišykite plaktą kiaušinį. Sudėkite
minkštą margariną ir pieno mišinį. Minkykite tešlą apie 10 min., kol taps
elastinga ir minkšta. Pastatykite šiltai maždaug 1-2 val., kol pakils
dvigubai.
Kol tešla kyla pasiruošiame masę aptepimui, t.y. į minkštą sviestą įdėkite
cukrų, cinamoną, sezamų sėklas ir sumaišykite.
Pakilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį maždaug 1 cm. storio.
Ištepkite paruošta mase ir masę suvyniokite į volelį. Volelį
padalinkite pusiau neįpjaudami galo. Susukite į virvelę, suspauskite galiuką
bei iš virvelės suformuokite “vainiką”.
Suformavus dar palaikykite, kol pakils ir kepkite 180 laipsnių
orkaitėje, 20-25 min.
Skanaus !
Recepto šalinis: Skanus gyvenimas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą