Tad berašydama savo nuobodžius protokolus, netyčia radau receptą, kuris mane sudomino, t.y. Flaugnarde su obuoliais bloge Savaitgalio rendez-vous, pirmiausiai sudomino keistas pavadinimas, tad skubiai kreipiausi į google, kad padėtų išaiškinti. Pasirodo Flaugnarde yra prancūziškas desertas su vaisiais ir jis gali būti ne tik su obuoliais, bet ir su kitais vaisiais.
Tad po tokių aiškinimosi pastangų negalėjau jo nepabandyti.
3 kiaušiniai
90 g cukraus
70 g miltų
350 ml pieno
2 v. š. aliejaus
3 obuoliai, nulupti ir supjaustyti
Mikseriu plakame kiaušinius tol, kol masė padvigubėja. Plakant
suberiame cukrų, supilame aliejų ir galiausiai suberiame miltus. Pieną
pašildome, bet neužverdame. Pienas turi būti karštas. Tuomet labai maža srovele
iš lėto pilame pieną ir tuo pačiu vis maišome tešlą.
Kepimo formą ištepame sviestu. Supilame tešlą ir sudedame
obuolius.
Kepame 30-40 minučių, 210 laipsnių orkaitėje.
Skanaus !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą