Granola,
tai puikus maistas pusryčiams, kai tingisi ką nors ruošti, o norisi kažko
skanaus. Ilgai aš į tą receptą žiūrėjau ir vis tingėdavau ar kokių nors
produktų neturėdavau, tad prieš šias Kalėdas nusprendžiau pabandyti ir supakuoti draugėms, tad granola gali būti ne tik jūsų mėgstamas
maistas pusryčiams, bet ir puiki dovana.
500 g
avižinių dribsnių
150 g saulėgrąžų
50 g sezamo sėklų
50 g moliūgų sėklų
100 g kokoso drožlių
50 g sėlenų
50 g sėmenų
50 g migdolų riešutų
50 g lazdyno riešutų
200 ml aliejaus
300 g medaus
1 v. š. vanilinio cukraus
1/2 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio maltų gvazdikėlių
2 šaukšteliai cinamono
Avižinius dribsnius, saulėgrąžas, sezamų, moliūgų sėklas,
kokosų drožles, sėlenas, sėmenis sumaišome dideliame dubenyje.
Riešutus pasmulkiname į smulkesnius
gabaliukus, tada suberiame į sėklų mišinį.
Į puodą supilame aliejų, sudedame
medų, vanilinį cukrų, įberiame druskos, gvazdikėlių, cinamono ir kaitiname ant
nedidelės ugnies, kol pasidarys vientisas sirupas, tačiau jokiu būdu
neužverdame.
Sirupą supilame į riešutų ir sėklų
mišinį, išmaišome kol viskas po truputi pradeda klijuotis ir sirupas dingsta
mišinyje.
Paruoštą masę sudedame į kepimo
popieriumi ištiestą skardą išlyginame. Tokiam kiekiui prireiks dviejų skardų,
kad mišinys geriau iškeptų.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių
ir kepame apie 35-45 min., kol viskas gražiai apskrus, tik kepant kas 15 min.
reikia pamaišyti, kad viskas vienodai apskrustų.
Skanaus !
Recepto šaltinis: knyga Beatos virtuvė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą