Ruduo... Daržovių derlius tik kaupiasi, tad pradedame jį
naikinti, kadangi šią vasarą pomidorų derlius kaip niekada gausus, tai radau
lengvą būdą, kaip juo panaudoti, t.y. pagaminti pomidorų padažą. Man jis
patinka viskuo, t.y. spalva, tirštumu ir skoniu, tikrai atstoja visus
parduotuvinius, kai žinai, kad jis naminis.
6 kg pomidorų
3 svogūnai
3 galvutės česnakų
1 st. cukraus
2 v. š. druskos
0,5 a. š. maltų juodųjų pipirų
6-8 lauro lapai
0,5 st. acto 9 %
džiovinto raudonėlio
stiklinė 200 ml.
Pomidorus nublanširuojame, t.y.
nupilame verdančiu vandeniu ir nulupame odeles, susmulkiname (susmulkinau
kombainu).
Tyrę supilame į puodą, suberiame
cukrų, druską, kubeliais supjaustytus svogūnus ir troškiname, kol padažas ims
tirštėti. Užtruko daugiau nei valandą, nors tai priklauso nuo pomidorų rūšies.
Tada suberiame prieskonius ir smulkintus česnakus, supilame actą. Troškiname 7
min. Po to visą masę sublenderuojame, kad gautųsi vientisas padažas ir supilame
į stiklainius bei užsukame.
Skanaus!
Recepto šaltinis: Visko po trupinėlį
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą