Šį pomidorų padažą darau jau antrus metus ir tikrai
nesigailiu, labai gerai šis pomidorų padažas suėjo kaip picos pagrindas, tik
šiais metais truputėli pakeičiau jo konsistenciją, pačiam galo sublenderavau.
3 kg pomidorų
2 raudonosios paprikos
3 dideli svogūnai
1 galvutė česnako
1 stiklinė cukraus
5 v. š. druskos
150 ml. acto (9 %)
1 а. š. maltų juodųjų pipirų
1 а. š. cinamono
1 а. š. maltos kalendros
džiovinto baziliko ir raudonėlio
Pomidorams nublanširuojame, t.y. nupilame verdančiu vandeniu ir nulupame
odeles. Pomidorus, paprikas ir svogūnus
sumalame mėsmalės pagalba. Sudedame daržoves į puodą, suberiame druską, cukrų
ir likusius prieskonius. Verdame apie valandą vis pamaišant. Po to sudedame
smulkintą česnaką, supilame actą, permaišome, pavedame kelias minutes. Viską
sumalame blenderiu iki vientisos masės ir karštą padažą supilame į stiklainius
bei užsukame. Laikome šaltai.
Skanaus!
Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą