Tad taisau savo klaidą ir šį savaitgali prikepiau kalną sausainių, ir tuo pačiu radau labai skanų sausainių receptą, kuris atitiko mano lūkesčius, nes tešla tokia maloni ir taip lengvai pagaminama, kad valgant galima liežuvį prašyti... O receptuką radau žurnale "Virtuvė", pirmiausiai sužavėjo labai gražius paveiksliukas, o po to pastebėjau, kad Žaidimų aikštelė irgi juos turi....
Tad truputi pakoregavus, žiauriai skanių sausainių prisikepiau...
100 g rudojo cukraus
100 g baltojo cukraus
100 g auksaspalvio sirupo (arba medaus)
75 ml vandens
150 g sviesto
1 šaukštelis cinamono (originaliame recepte 1 šaukštas cinamono)
1 šaukštelis malto imbiero (originaliame recepte 1 šaukštas malto imbiero)
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių (originaliame recepte 1 šaukštas malų kardamonų, bet aš jų neradau, tačiau skoniui manau nepakenkė)
½ šaukštelio juodųjų
pipirų
½ šaukšto kepimo
miltelių
500 g miltų
Į puodą suberkite cukrų, įpilkite auksaspalvio sirupo ir
vandens. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps, po to sudėkite sviesta ir dar kaitinkite, kol ištirps. Ugnį išjunkite ir palikite paruoštą sirupą
pravėsti. Miltus sumaišykite su prieskoniais ir kepimo milteliais.
Pravėsusį prieskoniuotą sirupą sumaišykite su miltais ir
užminkykite vientisą tešlą. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite
atvėsti šaldytuve. Geriausia pernakt.
Tešlą dar kartą išminkykite, kol minkysis lengvai. Ant miltais pabarstyto darbastalio plonai
iškočiokite, išpjaukite norimos formos sausainius. Sudėkite ant kepimo
popieriumi ištiestos skardos. Kepkite 10-12 minučių orkaitėje 180 °C. Palikite
atvėsti ant kepimo skardos.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą