2017 m. rugpjūčio 17 d., ketvirtadienis

Bananiniai keksiukai

Bananiniai keksiukai turbūt dažniausiai yra kepami mūsų namuose, nes bananų dažnai yra, jie greitai juoduoja ir vis kyla noras juos sunaudoti, o ne išmesti. Tik šį kartą norėjosi išbandyti kažką naujo ar jau bent kitokį receptą, tad https://keksiukuistorijos.lt/ radau man patinkanti receptą ir nusprendžiau jį išbadyti.

120 g sviesto
3 vidutinio dydžio bananų
150 g cukraus
2 didelių kiaušinių
40 g (pakelio) vanilinio pudingo miltelių arba bulvių krakmolo
180 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir pudingą (turėjau grietinėlės skonio pudingą, tad jį ir įdėjau, bet skoniui nepakenkė). Kiaušinius plakite su cukrumi kol masė padvigubės ir cukrus ištirps. Supilkite išlydytą atvėsusį sviestą, sudėkite trintus bananus ir viską lengvai išmaišykite. Po to įsijokite miltus ir įmaišykite. Keksiukų skardoje išdėliokite popierines formeles ir dėkite po porą šaukštų tešlos.
Kepkite apie 20-25 min., 180 laipsnių orkaitėje. 

Skanaus ;)

Man patiko, kad laiko formą, nesukrenta, idėja su pudingu tikrai pasiteisino, tačiau tikėjausi drėgnesnių, bet jir tikrai ne sausi, tai būtinai dar išsikepsim.

Recepto šaltinis: Keksiukų istorijos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą