2013 m. rugsėjo 4 d., trečiadienis

Pomidorų padažas

Ruduo... Daržovių derlius tik kaupiasi, tad pradedame jį naikinti, kadangi šią vasarą pomidorų derlius kaip niekada gausus, tai radau lengvą būdą, kaip juo panaudoti, t.y. pagaminti pomidorų padažą. Man jis patinka viskuo, t.y. spalva, tirštumu ir skoniu, tikrai atstoja visus parduotuvinius, kai žinai, kad jis naminis.


6 kg pomidorų
3 svogūnai
3 galvutės česnakų
1 st. cukraus
2 v. š. druskos
0,5 a. š. maltų juodųjų pipirų
6-8 lauro lapai
0,5 st. acto 9 %
džiovinto raudonėlio

stiklinė 200 ml.



Pomidorus nublanširuojame, t.y. nupilame verdančiu vandeniu ir nulupame odeles, susmulkiname (susmulkinau kombainu).
Tyrę supilame į puodą, suberiame cukrų, druską, kubeliais supjaustytus svogūnus ir troškiname, kol padažas ims tirštėti. Užtruko daugiau nei valandą, nors tai priklauso nuo pomidorų rūšies. Tada suberiame prieskonius ir smulkintus česnakus, supilame actą. Troškiname 7 min. Po to visą masę sublenderuojame, kad gautųsi vientisas padažas ir supilame į stiklainius bei užsukame.


Skanaus!



Recepto šaltinis: Visko po trupinėlį

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą