2013 m. rugsėjo 4 d., trečiadienis

Pomidorų padažas su paprikomis

Šį pomidorų padažą darau jau antrus metus ir tikrai nesigailiu, labai gerai šis pomidorų padažas suėjo kaip picos pagrindas, tik šiais metais truputėli pakeičiau jo konsistenciją, pačiam galo sublenderavau. 


3 kg pomidorų
2 raudonosios paprikos
3 dideli svogūnai
1 galvutė česnako
1 stiklinė cukraus
5 v. š. druskos
150 ml. acto (9 %)
1 а. š. maltų juodųjų pipirų
1 а. š. cinamono
1 а. š. maltos kalendros
džiovinto baziliko  ir  raudonėlio



Pomidorams nublanširuojame, t.y. nupilame verdančiu vandeniu ir nulupame odeles. Pomidorus, paprikas ir svogūnus sumalame mėsmalės pagalba. Sudedame daržoves į puodą, suberiame druską, cukrų ir likusius prieskonius. Verdame apie valandą vis pamaišant. Po to sudedame smulkintą česnaką, supilame actą, permaišome, pavedame kelias minutes. Viską sumalame blenderiu iki vientisos masės ir karštą padažą supilame į stiklainius bei užsukame. Laikome šaltai.

Skanaus!

Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą