2013 m. vasario 27 d., trečiadienis

Estiškas kringelis

Nuostabaus skonio, greitas, paprastas su daug daug cinamono Estiškas kringelis. Kai pirmą kartą jį pamačiau, tai norėjau pabandyti dėl neįprastos formos, bet kai pabandžiau, tai tapo vienas iš mėgstamiausių kepinių mano virtuvėje...



120 ml šilto pieno
2 v. š. cukraus
1 kiaušinis
30 g margarino
11 g sausų mielių
300 g miltų

Aptepimui:

50 g margarino (dėjau 80 g.)
3 v. š. cukraus
1 v. š. cinamono
1 v. š. sezamo sėklų

Į šiltą pieną suberkite cukrų ir mieles, leiskite šiek tiek pastovėti. Miltus persijokite su druska, po to įmaišykite plaktą kiaušinį. Sudėkite minkštą margariną ir pieno mišinį. Minkykite tešlą apie 10 min., kol taps elastinga ir minkšta. Pastatykite šiltai maždaug 1-2 val., kol pakils dvigubai. 
Kol tešla kyla pasiruošiame masę aptepimui, t.y. į minkštą sviestą įdėkite cukrų, cinamoną, sezamų sėklas ir sumaišykite.
Pakilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį maždaug 1 cm. storio.
Ištepkite paruošta mase ir masę suvyniokite į volelį. Volelį padalinkite pusiau neįpjaudami galo. Susukite į virvelę, suspauskite galiuką bei iš virvelės suformuokite “vainiką”.
Suformavus dar palaikykite, kol pakils ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, 20-25 min.



Skanaus !

Recepto šalinis: Skanus gyvenimas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą