2013 m. vasario 17 d., sekmadienis

Granola


Granola, tai puikus maistas pusryčiams, kai tingisi ką nors ruošti, o norisi kažko skanaus. Ilgai aš į tą receptą žiūrėjau ir vis tingėdavau ar kokių nors produktų neturėdavau, tad prieš šias Kalėdas nusprendžiau pabandyti ir supakuoti  draugėms, tad granola gali būti ne tik jūsų mėgstamas maistas pusryčiams, bet ir puiki dovana.




500 g avižinių dribsnių
150 g saulėgrąžų
50 g sezamo sėklų
50 g moliūgų sėklų
100 g kokoso drožlių
50 g sėlenų
50 g sėmenų
50 g migdolų riešutų
50 g lazdyno riešutų
200 ml aliejaus
300 g medaus
1 v. š. vanilinio cukraus
1/2 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio maltų gvazdikėlių
2 šaukšteliai cinamono



Avižinius dribsnius, saulėgrąžas, sezamų, moliūgų sėklas, kokosų drožles, sėlenas, sėmenis sumaišome dideliame dubenyje.
Riešutus pasmulkiname į smulkesnius gabaliukus, tada suberiame į sėklų mišinį.
Į puodą supilame aliejų, sudedame medų, vanilinį cukrų, įberiame druskos, gvazdikėlių, cinamono ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol pasidarys vientisas sirupas, tačiau jokiu būdu neužverdame.
Sirupą supilame į riešutų ir sėklų mišinį, išmaišome kol viskas po truputi pradeda klijuotis ir sirupas dingsta mišinyje.
Paruoštą masę sudedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą išlyginame. Tokiam kiekiui prireiks dviejų skardų, kad mišinys geriau iškeptų.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame apie 35-45 min., kol viskas gražiai apskrus, tik kepant kas 15 min. reikia pamaišyti, kad viskas vienodai apskrustų.

Skanaus !


Recepto šaltinis: knyga Beatos virtuvė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą