2013 m. vasario 4 d., pirmadienis

Flaugnarde su obuoliais

Pirmasis įrašas šiai naujais 2013 metais, kadangi mano savaitgaliai dažniausiai yra užimti nuo darbų, tad stengiuosi kuo greičiau ir kuo lengviau kažką gaminti, kad daugiau laiko turėčiau skirti darbui.
Tad berašydama savo nuobodžius protokolus, netyčia radau receptą, kuris mane sudomino, t.y. Flaugnarde su obuoliais bloge Savaitgalio rendez-vous, pirmiausiai sudomino keistas pavadinimas, tad skubiai kreipiausi į google, kad padėtų išaiškinti. Pasirodo Flaugnarde yra prancūziškas desertas su vaisiais ir jis gali būti ne tik su obuoliais, bet ir su kitais vaisiais.
Tad po tokių aiškinimosi pastangų negalėjau jo nepabandyti.



3 kiaušiniai
90 g cukraus
70 g miltų
350 ml pieno
2 v. š. aliejaus
3 obuoliai, nulupti ir supjaustyti

Mikseriu plakame kiaušinius tol, kol masė padvigubėja. Plakant suberiame cukrų, supilame aliejų ir galiausiai suberiame miltus. Pieną pašildome, bet neužverdame. Pienas turi būti karštas. Tuomet labai maža srovele iš lėto pilame pieną ir tuo pačiu vis maišome tešlą.
Kepimo formą ištepame sviestu. Supilame tešlą ir sudedame obuolius.
Kepame 30-40 minučių, 210 laipsnių orkaitėje.


Skanaus !




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą