2012 m. gruodžio 16 d., sekmadienis

Imbieriniai sausainiai

 Net nepastebėjau, kad Kalėdos jau neužkalnų, o tiek darbų dar nedaryta, t.y. sausainiai dar nekepti, namukai dar nestatyti, dovanos nepakuotos, namai Kalėdoms dar nepasiruošę....
Tad taisau savo klaidą ir šį savaitgali prikepiau kalną sausainių, ir tuo pačiu radau labai skanų sausainių receptą, kuris atitiko mano lūkesčius, nes tešla tokia maloni ir taip lengvai pagaminama, kad valgant galima liežuvį prašyti...  O receptuką radau žurnale "Virtuvė", pirmiausiai sužavėjo labai gražius paveiksliukas, o po to pastebėjau, kad Žaidimų aikštelė irgi juos turi....


Tad truputi pakoregavus, žiauriai skanių sausainių prisikepiau...

100 g rudojo cukraus
100 g baltojo cukraus
100 g auksaspalvio sirupo (arba medaus)
75 ml vandens
150 g sviesto
1 šaukštelis cinamono (originaliame recepte 1 šaukštas cinamono)
1 šaukštelis malto imbiero (originaliame recepte 1 šaukštas malto imbiero)
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių (originaliame recepte 1 šaukštas malų kardamonų, bet aš jų neradau, tačiau skoniui manau nepakenkė)
½  šaukštelio juodųjų pipirų
½  šaukšto kepimo miltelių
500 g miltų

Į puodą suberkite cukrų, įpilkite auksaspalvio sirupo ir vandens. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps, po to sudėkite sviesta ir dar kaitinkite, kol ištirps. Ugnį išjunkite ir palikite paruoštą sirupą pravėsti. Miltus sumaišykite su prieskoniais ir kepimo milteliais.

Pravėsusį prieskoniuotą sirupą sumaišykite su miltais ir užminkykite vientisą tešlą. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite atvėsti šaldytuve. Geriausia pernakt. 

Tešlą dar kartą išminkykite, kol minkysis lengvai.  Ant miltais pabarstyto darbastalio plonai iškočiokite, išpjaukite norimos formos sausainius. Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite 10-12 minučių orkaitėje 180 °C. Palikite atvėsti ant kepimo skardos.

 Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą